«Η Βιβλιοθήκη είναι η μνήμη της ανθρωπότητας που περιέχει αναντικατάστατες αποθηκεύσεις των εγγράφων της ανθρώπινης σκέψης και δράσης. Σύμφωνα με διακήρυξη της UNESCO η βιβλιοθήκη είναι η τοπική πύλη στη γνώση και παρέχει τις βασικές προϋποθέσεις για μια ¨Δια βίου Μάθηση¨ ανεξάρτητα από φύλο, μορφωτικό επίπεδο, εθνικότητα και οικονομική κατάσταση».
Η βιβλιοθήκη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ» ξεκίνησε να δημιουργείται από μέλη της λέσχης ανάγνωσης του συλλόγου τον Ιανουάριο του 2010.
Η ανάγκη ενός χώρου συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών, ενός φιλικού και ζωντανού περιβάλλοντος μάθησης και γνώσης μας ώθησε στην δημιουργία της. Η βιβλιοθήκη στεγάζεται στο οίκημα του Πολιτιστικού Συλλόγου και φιλοξενεί 840 τίτλους βιβλίων ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, ποίησης και δοκιμίου. Το σύστημα ταξινόμησης της βιβλιοθήκης είναι το ίδιο με αυτό που χρησιμοποιείται διεθνώς. Πρόγραμμα μηχανοργάνωσης υποστηρίζει την σωστή λειτουργία της. Δικαίωμα δανεισμού έχουν όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Κασσάνδρας καθώς και της ευρύτερης περιοχής του Νομού . Δίνονται για δανεισμό όλα τα βιβλία πλην των σπανίων εκδόσεων και των βιβλίων μεγάλου μεγέθους.
Ο επισκέπτης της βιβλιοθήκης θα δει πως η βιβλιοθήκη δεν διαθέτει απλά μόνο βιβλία, αλλά και ανθρώπους με διάθεση να μοιραστούν, να ανταλλάξουν ιδέες, εμπειρίες, και απόψεις.
Η προσωπική εργασία και δημιουργική προσφορά ανθρώπων σε θέματα πολιτισμού και προστασίας της πολιτιστικής ταυτότητας είτε είναι ενταγμένοι σε οργανωμένα σχήματα είτε μόνοι τους είναι αναντικατάστατη και πολύτιμη.
Όλη αυτή η προσπάθεια δεν θα έφτανε ποτέ στον στόχο της αν δεν υπήρχαν ανάμεσα μας άνθρωποι των οποίων η γενναιοδωρία τους ξεπέρασε τα όρια της απλής προσφοράς………..

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους

ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΙΩΣΗΦ ΚΑΙ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΑΔΑΜ ΜΑΡΙΑ
ΖΙΓΚΛΕΡ ΣΟΦΙΑ
ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ
ΤΣΑΚΑΝΙΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Α/ΦΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ


«Αν έχεις ένα κήπο και μια βιβλιοθήκη, έχεις όλα όσα σου χρειάζονται».

ΚΙΚΕΡΩΝ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΜΑΤΟΣ